[Nokia N900] met Whatsapp?

Door Afvalzak op woensdag 27 juni 2012 19:50 - Reacties (13)
Categorie: Telefoon, Views: 9.557

Helaas heb ik de N900 door falen van de oplaad aansluiting niet meer. Nokia repareert helaas geen N900's meer en je krijgt er een N8 of met een beetje (veel) aandringen een E7-00 (die heb ik 'gekregen').

Het grootste nadeel aan deze, voor de rest prachtige, telefoon was het gebrek aan apps. Met name Whatsapp is een app die je als populair persoon }:O niet kan missen.


Daarom was ik toch wel blij voor de N900 houders dat ik dit bericht vandaag las:

http://nokia-n900.com/yappari-whatsapp-on-the-n900/

Dan ga ik nu weer verder met Symbian OS. ;(

Volgende: [TED] [8 billion dollar iPod] 04-'12 [TED] [8 billion dollar iPod]

Reacties


Door Tweakers user Gish, woensdag 27 juni 2012 19:55

Ik heb ook zo'n klein monstertje gehad. Prachtig apparaat die N900. Werkte als een trein, maar toen bekend werd dat het platforum gedumpt werd en overgeleverd werd aan de community ben ik uitgestapt. Telefoon had veel potentie en leuk om te lezen dat er toch nog zinnige ontwikkelingen zijn voor deze telefoon!

Door Tweakers user bdalenoord, woensdag 27 juni 2012 20:14

Gebruik inderdaad Yappari al enige weken. Was ook bekend in het N900-topic. Yappari werkt prima overigens, redelijk vlot en tot nog toe geen problemen gezien.

@Gish: Support vanuit de community is prima te noemen, hoewel Maemo ook door velen voor Mer/Meego vervangen worden. Ben nog altijd een blij Maemo-gebruiker overigens.

Door Tweakers user iChaos, woensdag 27 juni 2012 20:34

Blijft een interessant toestel door de Linux-onderlaag :) Toch wel de must-have telefoon van een tweaker in de Pre-Android tijd. Hoop eigenlijk dat Android nu ook dat stokje overneemt door allerlei zaken in een APT-omgeving te zetten. Zou toch wel fijn zijn om een 'apt-get install lxde' te kunnen doen op een Android toestel :D

Door Tweakers user Gish, woensdag 27 juni 2012 20:40

bdalenoord schreef op woensdag 27 juni 2012 @ 20:14:
@Gish: Support vanuit de community is prima te noemen, hoewel Maemo ook door velen voor Mer/Meego vervangen worden. Ben nog altijd een blij Maemo-gebruiker overigens.
Dat had ik ook wel verwacht, alleen ik ben een beetje gevolueerd van hobbiest die alles wel een beetje aan elkaar knupt en waarbij het niet uit maakt als m'n telefoon es een dagje plat ligt naar iemand die geen dag zonder telefoon wil. Niet alleen om prive redenen, maar ook voor mijn werk is het wel prettig een mobiele telefoon te hebben. Tuurlijk kun je je baas vragen daarin te voorzien, maar daar is mijn functie nou eenmaal niet naar :P

Door Tweakers user himlims_, woensdag 27 juni 2012 21:03

WTB: N900, stuur me een DM

Door Tweakers user Afvalzak, woensdag 27 juni 2012 21:14

bdalenoord schreef op woensdag 27 juni 2012 @ 20:14:
Gebruik inderdaad Yappari al enige weken. Was ook bekend in het N900-topic. Yappari werkt prima overigens, redelijk vlot en tot nog toe geen problemen gezien.
...
Als je geen N900 meer hebtwordt de interesse voor t topic een stuk minder dus dat heb ik niet gelezen. ;-)

Door Tweakers user marti-n, woensdag 27 juni 2012 21:20

Finally, had m afgelopen weken al voorbij zien komen, maar was toen nog geen stabiele versie volgens mij, hij staat nu te rebooten :)

EDIT, en werkt :-)

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 juni 2012 22:01]


Door Tweakers user Lemming, woensdag 27 juni 2012 22:33

iChaos schreef op woensdag 27 juni 2012 @ 20:34:
Blijft een interessant toestel door de Linux-onderlaag :) Toch wel de must-have telefoon van een tweaker in de Pre-Android tijd. Hoop eigenlijk dat Android nu ook dat stokje overneemt door allerlei zaken in een APT-omgeving te zetten. Zou toch wel fijn zijn om een 'apt-get install lxde' te kunnen doen op een Android toestel :D
Bleeh, geen advanced packaging tool
Pacman FTW :Y)

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 juni 2012 23:46]


Door Tweakers user Xesxen, woensdag 27 juni 2012 22:56

aptitude != apt-get. aptitude is de grafische variant van apt-get, maar het is niet hetzelfde.

Door Tweakers user JDTeunis, donderdag 28 juni 2012 00:36

Bedankt dat je dit hier plaatst, anders had ik er nooit van geweten! :) Ben al een tijd op zoek naar zoiets, overwoog al om een ander toestel te kopen maar het blijft toch wel een leuk ding.

Door Tweakers user Afvalzak, donderdag 28 juni 2012 09:25

JDTeunis schreef op donderdag 28 juni 2012 @ 00:36:
Bedankt dat je dit hier plaatst, anders had ik er nooit van geweten! :) Ben al een tijd op zoek naar zoiets, overwoog al om een ander toestel te kopen maar het blijft toch wel een leuk ding.
Graag gedaan :)

Door Tweakers user ndeleeuw, vrijdag 29 juni 2012 08:00

mijn n900 is nog steeds alive dus mischien eens proberen om dit te installeren.
Klinkt wel mooi om te kunnen whatsappen vanaf mijn n900

Door Das pech, n900 weg, vrijdag 26 oktober 2012 17:07

Hallo afvalzak,

Ik las van je perikelen op de website van de consumentenbond.
Ik heb onlangs in goed vertrouwen mijn nokia N900 ingestuurd voor reparatie (bij mij was het de simkaarthouder die het begaf), en na een tijdje niets gehoord te hebben is mij meegedeeld toen ik ging bellen dat mijn n900 vernietigd is, maar dat ik mij mag "verheugen" op een nieuwe E7-00. Ik was het daar niet mee eens; na enig aandringen werd een N8-00 geboden. Ook daar kan ik het niet mee eens zijn, en ik ga zometeen mijn klachtbrief posten.

Jij hebt dus opgegeven, en de E7 aangenomen? Dat biedt mij weinig moed...

R

Reageren is niet meer mogelijk